Vaši stari starši so bili prav - stari so najboljši

  15. 10. 2018

Nekateri so menili, da bi digitalna doba potenciometer zastarela. Toda ta preprost kos tehnologije se je izkazal za zelo napačen.

Prvotno je izumil Thomas Edison - izumitelj žarnice - potenciometri lahko opravljajo naloge, ki so obojestranske (zatemnitev luči) in izven tega sveta (raziskovanje površine Marsa).

Potenciometri so spremenljivi upori, kjer je upor mogoče spremeniti z drsnikom ali gumbom. Odlični so pri avdio aplikacijah, kot so nadzor glasnosti na televizorjih in radiu.

Zmožnost preživetja ekstremnih pogojev, ko je zatesnjena z visokim standardom, trenutni razvoj potenciometrične tehnologije ohranja ponižni lonec, ki ustreza še enemu stoletju inženirjev.

Ne zahtevajo velikih količin programske podpore ali strojne opreme za sledenje njihovem položaju zaradi preprostega načina branja izhodne napetosti. In da bi to dosegli, so zelo stroškovno učinkoviti.

Ustvarjanje komponent z nizkimi stroški, ki zavirajo malo prostora, je ključna skrb današnjih oblikovalcev in potenciometri so zelo lahki glede prostora, teže in porabe energije.

Torej te preproste elektromehanske naprave še naprej zaslužijo svoje mesto v središču sistemov za nadzor, položaj in merjenje.

Ruffyova serija MR - večosna potenciometrska igralna palica - omogoča popolno uporabo te tehnologije.

Idealen za naloge v robotskih sistemih, nadzoru vozička, CCTV in okoljih, kjer so prisotne močne magnetne poljske jakosti, je ta kompaktna igralna palica odlična odpornost proti elektromagnetnim motnjam, pa tudi majhna in robustna.

Razpon je opremljen z dvosistemsko ali triosno opcijo, z različnimi opornimi, podnožnimi ali dvižnimi nosilci.

Kot pri vseh Nexusovih izdelkih imajo igralne palice impresivno paleto možnosti po meri, kar pomeni, da se vaš design lahko poskrbi po naročilu. Druga prednost potenciometrične tehnologije je, da so lonci lahko prilagojeni oblikovanju specifikacij brez žrtvovanja ločljivosti.

Različne možnosti ročaja pomeni, da se lahko serija MR enostavno integrira v katero koli okolje.

Zatesnjeno do IP54 nad prirobnico, to zagotavlja, da čeprav igralna palica ni popolnoma prah, prah ne more vdreti dovolj, da bi lahko oviral delovanje. Prav tako je zaščiten proti brizganjem vode.

S 50-stopinjskim kotom gibanja in pomladnim vračanjem so serije MR zelo trpežne igralne palice. Z delovno temperaturo od -80 ° C do 60 ° C lahko hranimo pri temperaturi od -40 ° C do 70 ° C.

Za informacije o potenciometrih za Ruffy, ki so na voljo pri Nexus, obiščite stran izdelka http://nexuscomponents.co.uk/Products/Joysticks/Potentiometer-Joysticks ali e-pošto ali pokličite nas, da bi razpravljali o vaših posebnih potrebah.


Foto: Ajeet Mestry on Unsplash